Pressmeddelande om MoraTrail 2022

Moratrail som genomfördes för sjunde gången i perfekt löparväder. Löptävlingen gick lite mot strömmen och lyckades behålla nivån på antalet deltagare jämfört med innan pandemin, vilket arrangörerna är nöjda och glada med.

-Klart att det känns bra och positivt och nu laddar vi om och ska utveckla vissa bitar för att kunna öka till nästa år, säger tävlingsledare Björn Wrahme.

Positiva miner var det också bland löparna som tyckte banorna var roliga och jättefina, med bra service och positiv pepp längs banan på många håll. Många överraskades positivt av variationen av terräng mellan lättlöpt tallhed, vildmarkskänslan på de lite kargare områdena och de trollska granskogarna.

Största stjärnan på plats var otvivelaktigt världens bästa damorienterare Tove Alexandersson som gick fullt och slog till och med herrarnas banrekord på 17 km banan med ett fantastiskt lopp. Ett lopp som Tove prioriterat in i sina förberedelser inför EM i Estland som avgörs senare i sommar.

Moratrail stod som även som värd för dagens deltävling i Trailrunning Sweden Trailtour och bjöd på den tuffa 30 km banan för tourlöparna.

I herrklassen drog Jesper Lundberg från Hunflens löparsällskap iväg i ett vådligt tempo och ryckte snabbt åt sig en mindre lucka mot jagande Fredrik Bakkman Hälle IF och Viktor Zackrisson Enhörna IF.

I de tuffa stigningarna uppför Karlsberg efter 10 km började Jesper få magproblem och Fredrik tryckte sig förbi och fick lucka upp mot toppen på Rostberg. Luckan växte snabbt till runt 2 minuter då Jesper inte kunde ta i riktigt. Mot slutet över den flackare tallheden hölls avståndet mellan dem ganska intakt. Tredjeplatsen knep till slut av hemmalöparen Konstantin Serebryanitskii 

I damklassen tog My Svensson från Skövde snabbt kommandot och gjorde processen kort med övriga motståndare. Två kom Lovisa Danielsson Falun och trea den överlyckliga Ann Braneby från Västerås.

-Åh det var så fint, vilken härlig bana. Det var tufft uppför andra berget (Rostberg) så jag vart nästan lite yr på toppen. Sen kom en sån där superhärlig lång nedförsbacke på flera kilometer, där var det ren njutning sa My efter loppet.

I ungdomsklasserna kom totalt hela 70 ungdomar/barn och var med.

-Just att det kommer många barn är jättekul. Vi hoppas Moratrail och andra lopp kan inspirera dem att vilja fortsätta även när de blir lite äldre avslutar Wrahme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *