Gunnar Ahlgren – ivrigast att anmäla sig

Gunnar Ahlgren var den som först försökte anmäla sig till årets Mora Trail. Redan på morgonen 1 februari var han på gång. En liten barnsjukdom i det nya anmälningssystemet satte dock stopp för honom, men han påpekade det till oss och vi kunde åtgärda det.  Vi blev naturligtvis nyfikna på Gunnars iver att anmäla sig och gjorde en intervju med honom.

  

Hej Gunnar, visst var med redan förra året?

 Ja, eftersom vi  2016 var på väg att flytta till Mora tyckte jag att det skulle vara kul att få vara med i premiärupplagan av ett triallopp i min blivande hemort. Dessutom har jag både skidat och cyklat i delar av banan tidigare år. När jag sedan såg bilderna från terrängen och de härligt galna bananskyltarna utmed banan blev jag fast.

 

Varför vill du springa MoraTrail? 

 Naturupplevelsen, åsen som går längs med älven söderut,  och med den fantastiska tallskogen, måste bara upplevas på plats. Sedan har vi även passagen uppe på Hökberget som är både vacker och lite läskig med branta stup som gör att man verkligen får fokusera på var man sätter fötterna. Helt klart en riktig utmaning till skillnad från många traillopp som går på fina stigar. 

 

Varför anmälde du dig direkt när anmälan öppnade? 

 Ville inte missa det här loppet och råkade av en händelse få syn på att anmälan för -17 skulle öppna om några dagar. Passade då på att få det avklarat för att kunna fokusera på Vasaloppsarbetet. 

 

Du ska springa 30 km – är det distans som du är van att tävla på? 

Nej, jag håller numera igång, på motionsnivå, året runt med lite, skidåkning, cykling och löpning för att jag älskar att träna helt enkelt. Tävlingskarriären är avslutad, tror jag…. 

  

Är MoraTrail ett delmål inför något annat  lopp/förberedelse inför ? 

 Jag ville jag gärna prova på att även springa i Vasaloppsarenan där man åkt en hel del. En anmälan till UltraVasan 45 skickades därför in förra året så det här får bli ett test inför det loppet. 

Mora Trail tackar Gunnar och hoppas kunna följa upp med ett reportage inför loppet när Gunnar varit ute och tagit ett varv på banan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *