Dubbla banrekord på MoraTrail

Josefine Johnsson Eskilstuna Friidrott och Martin Nilsson IFK Umeå så heter segrarna på 30 km MoraTrail – som också var åttonde deltävlingen i Trailrunningswedens trailtour.

Tävlingen avgjordes i strålande sol och en 25 gradig värme så det gick åt ordentligt med vätska och sportdryck ute i skogen idag.

MoraTrail hade som vanligt även 8 km och 17 km banan för vuxna och banor för barn och ungdom. Årets nyhet med 700m loppet för de yngsta togs väl emot där vi fick se ett 30-tal av morgondagens traillöpare in action.

Som vanligt försöker vi samla ihop lite foton från dagen och laddar upp under veckan som kommer. Mycket vi har tagit har vi lagt ut redan på Instagram och ni hashtaggar väl #Moratrail när ni gör det också så vi får chansen att dela er upplevelse också!

I trailtourens herrklass avgjorde Martin direkt och hade ett imponerande tempo längs hela banan som resulterade i nytt prydligt banrekord med lite över fem minuter. Martin sa eftersåt att banan var ganska enkel, men det var han ganska ensam om att tycka. Det är ett tydligt tecken på att formen inför EM-i skyrunning som stundar i Montenegro är på topp. Bakom Martin hade lagkompisarna från Salomon Sverige Noah Brautigam och Axel Svärdhagen en jämn kamp där Noah till slut drog det längsta strået.

På damsidan körde Josefine riktigt hårt hon med och även hon slog till med nytt banrekord med 14 sekunder. Det var såklart tufft att matcha för övriga startfältet. Tvåa kom Eva-Maj Erneby Västerås LK och trea Annika Andersson Keep Up RC.

Fullständiga resultat: http://www.moratrail.se/resultat/

Vi som arrangerar tackar er alla för i år och hoppas vi ses igen 2024.

// Tävlingsledare Björn Wrahme och övriga gänget från IFK Mora OK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *